Brunopasso

Trender i matvärlden

Recept: Fläskfilépanna à la Grekland

Det finns mycket som vi icke-vegetarianer tycker om att äta, och en av de sakerna är en riktigt god rätt med fläsk! Det är många som tycker väldigt mycket om fläsk och det har visat sig att bacon faktiskt passar med det allra mesta, och bacons popularitet har det skrivits en hel del om. Men fläsk passar på så många fler sätt än bara tunt skivat och rökt, här ska vi ge dig ett bra recept på en fläskfilépanna med medelhavssmaker! Om det inte faller dig i smaken kan du hitta fler fläskfilé recept på matklubben.se.

Fläskfilépanna á la Grekland

Fläskfilé ca 1 kg
1,8 kg fast potatis
1 röd paprika
1 gul paprika
1 rödlök
Tomater
Fetaost

Marinad:
1-1½ dl olivolja
3-4 pressade vitlöksklyftor
1-1 ½ tsk sambal oelek
2 msk soja

Kall sås:
4 dl turkisk yoghurt
4 msk majonnäs
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
½ pressad lime

Gör så här:

Börja med att blanda ihop alla ingredienserna till marinaden, och skiva sedan fläskfilén i mindre bitar och låt dem ligga i marinaden och dra över natten. Har du bråttom kan du låta den snabbmarineras under några timmar. Smörj en långpanna med olja, skölj och gör klyftor av potatisen och strö ut i pannan. Salta och ställ in i ugnen på 220§ i ungefär 10 minuter. Ta ut pannan och strö över fläskfilén och häll över marinaden. Strimla paprikan och strö ut över potatisen, skala och skär löken i klyftor och strö ut även detta. Överst lägger du fetaosten skuren i kuber eller grovt smulad och skivade tomater. Ställ tillbaka in i ugnen i ca 35-40 minuter. Blanda ihop ingredienserna till den kalla såsen och servera långpannan med såsen och lite fräsch grönsallad! Det blir en härligt mättande middag som får dig att i tanken sväva iväg till en grekisk ö i solnedgången. Ät väl!