Hur ska man tänka när det handlar om att hålla en kolhydrat- eller kalorifattig diet och dricka alkohol? Det är en fråga som många ställer sig och de flesta som bestämt sig för att gå ner i vikt håller benhårt koll på vad olika födoämnen har för effekt på ketonfasen som man vanligtvis hamnar i efter 3 dagar på sträng diet. Alkohol kan många sätt vara en bov, dock på olika sätt en vad man kan tro.

diet och vinAtt ta ett glas vin har de flesta blivit överens om att det inte skadar, tvärtom kan det ha positiva effekter, främst om det handlar om ett glas rött vin. Dock sett utifrån en bantares perspektiv så är effekten faktiskt inte lika positiv. Inte nog med att alkohol i alla former innehåller en hel del kalorier, det är även fullt med socker i. Den dryck som är värst är helt klart ölen, ur ett hälsoperspektiv så är det den dryck som innehåller mest kalorier och flest antal sockerbitar(11,6 stycken). Ett glas vin, vare sig man dricker rött eller vitt har båda(om man ser till mängden) mindre kalorier och socker i sig. Ska man välja ett vitt vin så är det torra alternativet det bästa. Tips på fina viner hittar ni hos Vinbanken.se.

Vad händer när man dricker?

Vad händer då när man dricker alkohol? Varför säger experterna att det inte är någon idé att träna dagen efter? För det första så handlar det om förbränning, när man dricker alkohol så tar kroppen direkt tag i arbetet med att förbränna alkoholen och stänger ner all annan förbränning. Man skulle kunna jämföra det med att kroppen är upptagen i en annan hörna och inte kan vara tillgänglig för din viktnedgång eller uppbyggelse av muskler. Dessutom har alkoholen ett innehåll av mycket sockerarter och dessa sätter direkt igång insulinpåslaget, går man på dieten för LCHF så har du där kommit ur ketonfasen direkt. Det sägs vara Medelhavsdieten som är snällast mot kroppen och då är det mer tillåtet att ta ett glas vin till maten. Drick dock med måtta och glöm inte att öl bör man skippa åtminstone när an försöker gå ner i vikt.