Många känner att de inte har tid att laga nyttig och god mat. Men genom att plocka hem rätt matvaror, följa bra recept och göra lite plats i dagsschemat för en gemensam måltid med familjen så kan du känna dig mindre stressad i vardagen. Det finns knep som gör det lättare även för den som vill att matlagningen ska gå fort och smidigt.

6499892-male-customer-showing-bellpeppers-in-paper-bagVisst kan det låta krångligt att behöva kolla upp bra recept, skriva inköpslista, gå och handla och sedan ställa sig och koka ihop alla ingredienser till en härlig måltid till hela familjen. Men faktum är att det inte behöver vara så krångligt. Det finns små ”fusk” som man kan ta till om man är en stressad småbarnsförälder eller en upptagen arbetare. Tidigare har vi skrivit om trender inom matlagning, och bland annat nämnt den populära matkassen som går att beställa hem. Då ingår ingredienser och recept som är anpassade efter ditt liv och som räcker hela veckan. Dessutom slipper du gå till affären och kånka hem tunga kassar, för med matkassen får du allt hemkört till dig.

Det är inte bara för bekvämlighetens skull som det är bra att ha struktur och få hjälp med att sätta ihop måltider för veckan. Genom att inte gå i affären och på måfå välja varor kan man minska onyttigheterna. Det är lätt att gå runt hungrig i mataffären och lägg ner chips och godis i kundvagnen, men när man handlar mat via internet behöver man inte utsätta sig för den situationen.

Det finns även mat och matrutiner som hjälper till att sänka stresshormonerna i kroppen. Enligt en artikel i Metro kan det hjälpa att skaffa sig regelbundna matvanor på bestämda tider och få in mer stressbekämpande kost som blåbär, svamp och mandlar. Ju fler färger som får vara med på tallriken och i grytorna, desto mindre risk för att din kropp producerar stresshormon och fria radikaler.