Gör enkla förändringar för bättre hälsa

Kunskap är makt och när det kommer till en hälsosam livsstil är det mer sant än någonsin. Att lära sig grunderna i en god kostföring, att läsa på om träning och att göra rätta val för hälsan är en fantastiskt väg mot en friskare kropp och knopp.

Många gånger krävs det inte några särskilt stora förändringar för att du ska må bättre men det är viktigt att du är medveten om dina vanor och ovanor. Det finns knappast en människa på denna jord som inte har vissa laster eller svagheter men samtidigt finns det många lösningar och alternativ. Här kan du läsa om enkla förändringar som du kan göra i ditt liv för att uppnå ett eller flera av följande målen:

  • Mer energi
  • En sund kroppsvikt
  • Ökad styrka
  • Förbättrat immunförsvar

Byt ut det du stoppar i dig

matEn bra metod för att komma över vissa onödiga vanor som har med kosten att göra är att föra en dagbok i en vecka och skriva ner precis allt du stoppar i dig. Många upplever efter veckans slut att de inte varit helt medvetna om sina val och det här är en källa till information och hjälp. Om du inte vet vad du gör kan du inte heller förändra och förbättra det!

Steg två är att göra förändringarna och här kommer de goda nyheterna: det är inte särskilt svårt och dessutom finns det många bra ersättningsprodukter. Om du till exempel är väldigt förtjust i läsk kan du istället välja den populära drycken Nocco som inte bara innehåller mindre socker utan också aminosyror och vitaminer som ökar din prestation och energi. Det finns flera goda smaker och du kan välja en dryck med eller utan koffein. Genom att läsa innehållsförteckningen ser du att en vanlig läskedryck innehåller runt 130-140 kcal per burk medan den här har runt 15. För att du verkligen ska förstå vad det innebär kan du göra en enkel uträkning: om du ersätter en burk vanlig läsk om dagen med Nocco har du i slutet av veckan fått i dig nästan 900 färre kalorier, samtidigt som du boostat kroppen med näring. Enbart med detta, enkla val! En måltidsersättning då och då kan ge fenomenala resultat och genom att söta din frukost med sockerfri topping sparar du också in på kalorierna utan någon uppoffring.

Relationen kost och träning

träningTill de vanligaste frågorna som hälsoexperter får hör den om relationen mellan kost och träning. Vilket är viktigast? Svaret beror på vilka resultat du är ute efter. Det är framförallt viktigt att ha en bra balans mellan de båda och att du har rätt vanor för din ålder men också för din övriga livsstil. Vill du gå ner i vikt är det främst ett kaloriunderskott som du bör skapa och det gör du enklast genom att dra ner på intaget samtidigt som träningen kan hjälpa dig öka din allmänna förbränning. Vill du bli starkare är det viktigt att träna mer och att äta tillräckligt för att kroppen ska kunna bygga upp sig. I grund och botten handlar allt om balans och idag är det lättare än någonsin att uppnå den.

 
 

About the author

More posts by