“Nu tänder vi grillen” är rubriken från Helsingborgs Dagblad och det är ju verkligen en rubrik som välkomnar våren. Och vår är det ju också, vilket inte innebär annat än glädje. Och att grilla på våren är verkligen en trend som aldrig verkar försvinna ur tid. I artikeln har de också tagit fram goda recept som man kan ha på grillen och en blir  helt klart inspirerad till att testa om förra årets grilltalang sitter kvar!

Att grilla – en riktigt vårtrend

Man känner snabbt när det är grilltider i och med den goda doft som sprider sig från kvarter till kvarter – och ingen är det nog som stör sig på den goda doften. Vad man grillar är varierande från person till person, och man kan grilla allt från en god köttbit till majskolvar eller halomi. Grillen välkomnar alla smaker och det är nog många som har svårt att säga någonting godare än grillad mat. Har du ingen bra grill än ska du dock inte få panik. Våren ligger bara runt hörnet och det är bara att köpa hem en så har du flera månader av grillande att se fram emot. Bra grillar kan du köpa på exempelvis E grillen, där man erbjuder ett stort utbud till bra priser så att du hittar den grill som passar just dig och din familj bäst.

Är du en riktig grillexpert?

Om du skyndar dig att handla din grill så är du också förbered på en härlig helg. Helgen som kommer ska faktiskt bjuda på en 10-15 plusgrader enligt SMHI, vilket självklart kommer att locka ut de flesta i trädgården för att grilla en riktigt godbit. Medan du väntar in helgen kan du också passa på att göra det här roliga testet från Expressen där man kan kolla hur bra koll man har på alla grillprylar som behövs. De ställer frågor som vad en grillrensare och köttgafflar är som exempel. Många tror nog att de är grillexperter, men det där testet får nog de flesta att haja till med en fundering kring vad de faktiskt kan.