För många är kaffe en dryck som man inte kan vara utan. Men kaffe är så mycket mer än bara en vätska vi kan dricka utan passar även perfekt i olika recept för att förstärka. 

dryck kaffe kaffebönorKanske är det inte så konstigt att den lilla kaffebönan även är kallad för det svarta guldet. Miljontals människor är beroende av att få sitt kaffe dagligen – och flera gånger om dagen. Men, kanske bör man vidga sina vyer och smaklökar och även föra in kaffesmaken i andra rätter? Har du en kaffemaskin och kapslar från http://www.caffesso.se/ så har du ett otroligt gott kaffe som även passar utmärkt att använda till mängder av olika bakverk. Svt delar med sig av ett recept på cappuccino cheesecace som får en att nästan bli tokig. Lyssna bara på receptet:

Rör resten av mascarponen med florsockret till en slät massa och blanda ner i kaffemixen. Vispa till slät konsistens. Häll smeten i bakformen, jämna till ytan och ställ i kylskåp att stelna, ca 8 timmar.

Att göra en godare kaffe

Självklart ska man även vara grym på att göra en bra och god kaffe, och även där rymmer det sig mängder av olika recept såsom hur man gör en god caffé latte, recept från Arla och nu när det blir lite kyligare tider kan det vara alldeles underbart att värma sig med en varm choklad med kaffe och även lite chili i. Ett recept från Ernst som han kallar för vuxenchoklad.

Som sagt så finns det mängder av olika recept och här handlar det om att bara fantasin sätter gränserna. För att lyckas riktigt bra är det viktigt med en bra kaffemaskin och bra bönor – eller bra kapslar med olika smaker som höjer upplevelsen.