Stockholmarna går ut och äter som aldrig förr och det har på senare år gått från att vara något man gör för att fira till att bli en naturlig mötesplats för vänner och familj.

Svenskar är kända för att vara ett väldigt trendkänsligt folk och är ofta snabba på att ta till sig nya trender, inte minst i Stockholm. Att driva en restaurang känns som något man gör livet ut om det går men den eran är dessvärre förbi och restaurangägare tvingas följa med i trenderna och byta koncept med jämna mellanrum för att falla Stockholmarna i smaken.

tjejmiddag på restaurangRestaurangerstockholm.nu är en restaurangguide som skriver om Stockholms olika restauranger och beskriver inte bara maten utan hur hela upplevelsen var. Det är många som letar tips på nya restauranger på nätet för att hitta nya matupplevelser snarare än att hitta en kvarterskrog som man besöker titt som tätt så det blir allt viktigare för restaurangerna att hitta sin grej och få folk att prata om det så att restaurangerstockhom.nu vill göra ett besök och skriva om upplevelsen, som man såklart får hoppas blir trevlig så att det blir bra betyg. Men blir det inte bra betyg kan det vara viktigt att kunna ta åt sig av kritiken och göra de förändringar som krävs för att matgästerna ska bli nöjda. Recensionen ligger ju kvar men har restaurangen genomfört förbättringar och ber restaurangguiden att komma tillbaka så kan man anta att de gärna går tillbaka för att se resultatet och förhoppningsvis ändrar sitt betyg.

Hur ska det vara på restaurangen?

Listan på vad vi uppskattar mest under vårt restaurangbesök:

  • Trevligt bemötande från personalen
  • Varm mat (om det är en varmrätt)
  • Vin som passar maten
  • Lättillgänglig personal – man ska inte behöva gå till kassan för att betala
  • Trevlig inredning

Så om du planerar att öppna en restaurang så är det flera detaljer du bör ha på plats och du måste vara beredd att hela tiden vilja utveckla och eventuellt byta koncept för att stå ut i mängden av bra restauranger och behaga de trendkänsliga Stockholmarna.