Så tar du dig igenom höstmörkret

Hösten kan vara en tung årstid att ta sig igenom. Man vill gärna äta onyttigt och gotta sig i soffan framför en bra film. Tråkigt nog gör inte detta saken lättare – för att hålla sig pigg och kry i höst är det träning och hälsosam mat som gäller.

När det är mörkt och kyligt ute är det inte lika motiverande att träna och det är lätt att hamna i osunda vanor som i sig gör hösten tyngre att ta sig igenom. Ett knep för att få sin motion är att träna hemma, på så vis håller du åtminstone kroppen aktiv under årets mörka månader. Ett annat sätt är att ta vara på tiden inomhus genom att förbereda sig inför det kommande träningsåret. Brinner du för träning kanske du ska testa att motivera andra? Nu mera kan nämligen utbilda sig till personlig tränare på distans via intensivept.se, vilket är perfekt såhär på hösten när man helst stannar inomhus. Kunskapen att motivera andra och lära dem riktig träning är något som säkerligen något som lyser upp höstens mörka dagar.

Ät hälsosamt och rör på dig

Det kanske låter självklart, men faktum är att många ser förbi detta enkla tips för att sedan undra varför de är trötta under vinterhalvåret. Det är jätteviktigt att hålla igång kroppen för att upprätthålla sin fysiska prestanda, på det viset håller du nämligen även humöret uppe. På många sidor på internet kan man läsa det, till exempel på både Aftonbladet och Expressen, men ändå är det svårt för många att komma igång.

Ett sätt att underlätta processen med att börja träna är faktiskt att ta kontakt med en personlig tränare. Precis som vi nämnde tidigare är deras jobb att motivera och instruera hur man tränar på bästa sätt. Kanske är det just det som krävs för vissa för att komma igång. Det blir lättare när någon förklarar hur man ska gå till väga och hur man utför övningarna för att maximera sin prestation. Det finns ingen åldersgräns på hur gammal man får vara för att träna eller anlita en personlig tränare. Läs Vasabladets artikel om 72-åringen Christer som började träna med hjälp av en pt om du känner att du vill bli inspirerad.

 
 

About the author

More posts by