Trender är något som rör sig mot ett och samma tema och en trend är något som måste tas upp av ett flertal personer för att det ens ska kunna klassas som en trend. Det vi kan se är att de flesta trender som dyker upp går i hälsans tecken, från att vara en råsaftcentrifug från Lykka.se eller köksknivar från Lykka som hackar maten på ett bra sätt till att handla om att äta speciella livsmedel med bra hälsoeffekter. Detta gör att vi kan se att trender gör de flesta gott, inom mode är en annan sak då det ofta handlar om vikt och mer negativa tendenser.

färskpotatis

Vi följer gärna trender i våra samhällen och det är roligt att se när vissa saker blir otroligt populära och samtidigt gör de flesta gott. Det handlar såklart om mattrender, från att äta mindre och fasta periodiskt till att följa en anti-inflammatorisk matplan.

– Livsmedelshandeln har haft mycket gratis eftersom mat blivit det hetaste kulturuttrycket. Att kunna mat är viktigare än att kunna litteratur eller musik, säger Magnus Kempe, omvärldsanalytiker på Kairos Future.(läs hela artikeln här)

Oavsett vad det gäller så är vikt och hälsa ett återkommande tema och det senaste som vi sett är hur vikten av att äta D-vitamin har blivit stor. Det går åt rätt håll från den fetthysteri som tidigare styrde trenderna och ingen riktigt talade om sockrets påverkan på kroppen. Idag är det dock annorlunda och det faktum att socker är något som många undviker är helt klart ett positivt tecken, inte bara för enskild person utan för folkhälsan. Vi hittar ständigt nya vägar till att få i oss all näring vi behöver, om det så handlar om att inta ett kapselformat vitamin eller om det handlar om att göra egen juice så är målet detsamma. Vi vill helt enkelt läka oss själva och må bättre.