Trendig mat sommaren 2018

Allt kommer i trender – kläder, medievanor, samhällsnormer. Och inte minst inom mat. Vi har varit på spaning efter sommarens främsta trender inom mat – här är vad vi har kommit fram till.

När vi jobbar och sliter kan det vara svårt att lägga så mycket krut på mat som vi kanske önskat. Men nu när det är sommar och många går på ledighet finns det mer tid över att satsa på en mer varierad, hälsosam eller kittlande kosthållning. Kanske odlar du egna grönsaker – eller kan experimentera med lite nya rätter. Kanske hinner du till och med lust att testa ett par av sommarens mattrender.

  • Kosttillskott. Många har höjt rösterna mot trenden med kosttillskott, och det finns en del farliga och olagliga preparat på marknaden. Men en bra multivitamintablett är aldrig fel. Detta kan du, till exempel, hitta hos: http://www.vitaepro.com/.
  • Vätskeersättning. Denna trend är kanske inte en riktig trend, utan mer ett resultat av rekordvärmen. Men om en trend ska definieras som något som många gör så kvalificerar den sig utan tvekan: runtom i landet är det brist på vätskeersättning och butikshyllorna är tomma.
  • Probiotika. Under sommaren – och inte minst rötmånaden – kan magen få ta en del stryk. Att du äter probiotika betyder ju inte att du måste försöka hålla bra hygien i köket, men den stärker magens försvar med goda bakterier. Förutom att förbättra tarmfloran har probiotikan även flera andra bra effekter. Till exempel kan det stärka benen, och motverka benskörhet.

Grönsaker – mer än en trend

  • Mer grönt. En trend som hållit i sig ett tag är den vegetariska. Det finns många goda skäl att äta mer grönsaker, och egentligen kanske det handlar om mer än en trend – en omsadling till en nyttigare och mer klimatvänlig kost. Men vi tycker att du, om du inte redan hoppat på grönsakståget, ska passa på att göra det nu. När det är sommar och varmt fylls nämligen frukt- och grönsaksdiskarna, och det är billigare att äta grönt.
  • Proteinrikt.  Edamamebönor, proteindrycker, kesoplättar – vi kan inte få nog av protein! En möjlig förklaring till detta skulle kunna vara den ovanstående grönsakstrenden. Då köttet försvinner ur tallriksmodellen måste den ersättas av en annan proteinkälla.
 
 

About the author

More posts by