I Sverige är kaffe en dryck som i stort sett alltid är populär att dricka. Oavsett hur trendigt det nu råkar vara, så dricker vi kaffe ändå. Det som det i stället går trender i är hur vi dricker kaffet. Presskaffe, latte med sojamjölk, kaffe på märkvärdiga böner eller bara en liten kopp i farten på väg mot något annat.

En av de absolut senaste trenderna är att brygga kaffe på små kapslar, som man stoppar in i den speciella kaffemaskinen för att endast några minuter senare få en perfekt bryggd kopp i sin hand. De små kapslarna har blivit en riktigt hit, och tagit plats inte bara i personalrum och på kontor utan även i de privata köken. Kapslarna köper man i de flesta fall på nätet, som hos Espressocoffeeclub.se. Hos Espressocoffeeclub kan man välja bland de olika smakerna och det finns också möjlighet att bli klubbmedlem. Vill man inte köpa på nätet, vilket dock är det mest prisvärda, finns det också ett fåtal exklusiva butiker där man kan göra detta.

Det är inte bara att dricka kaffe som i perioder blir mer eller mindre trendigt, också att göra kaffe är på tapeten och till och med att ta sig en dans till koppen. I Göteborg har tillställningar där man får möjligheten att dansa mitt på dagen tillsammans med andra, blivit ett populärt sätt att dricka dagens första kopp på.