Det blir allt vanligare med att söka hjälp för att få maten fixad och levererad till dörren. Det kan handla om att beställa hem en familjepizza och ha middagen avklarad men det finns även betydligt mer organiserade matleveranser. Ska man ha en fest så är det inte ett måste att stå i köket i flera dagar utan det är fullt möjligt att beställa catering från ett professionellt företag. Maten kan lagas och levereras av en duktig matlagare medan du riktar in dig på att fixa festen istället.

sparris

Trender inom mat är något som går upp och ner och det är inte någon maträtt som behåller sin status under hela tiden. Exempelvis var räkcocktailen, kassler med ananas och After Eight päron ett populärt inslag på 90-talet, något vi inte ser lika ofta idag. Maten som serveras är ofta betydligt mer avancerad idag och inga inlagda päron med en bit choklad synts till. Istället är det olika kött som står på menyn och serveras till goda gratänger och potatiskakor. För de extra nyttiga cateringfirmorna så är det just bra kombinationer av exempelvis grillade grönsaker som passar till köttdieten.

Fördelar med catering

Fördelarna med att få maten lagad av en professionell cateringfirma är bland annat:

  • Menyn sätter man tillsammans med personalen, på så sätt blir det mindre fel och man behöver inte känna sig osäker på kombinationerna då de ofta redan blivit beprövade.
  • Priset, priset är per person och har man 50 gäster så är det till 50 personer som det lagas, inte en massa matspill. Om man känner att man vill ha ett litet bidrag så är det lättare att sätta ett pris då man fått priset värderat.
  • Tid, man sparar ofantligt mycket tid och när man får möjligheten att städa, duka och putsa på detaljerna så kan man slappna av mer. Problemet när man lagar sin egen måltid är att den ofta måste koordineras och stressen är total.
  • Nöjda matgäster, kanske det viktigast av allt är gästerna som får äta en god måltid och man slipper känna sig som en skurk om något mot alla förmodan skulle vara fel.
  • Speciella rätter, det är inte alltid lätt att uppfylla alla krav som ens gäster kan ha. Vegetariskt, laktosfritt, vegan, allergi, glutenfritt och så vidare är alla vanliga önskemål för olika personer. Låt någon med expertisen och möjligheterna laga de måltiderna och slipp krånglet.

Det finns en uppsjö av olika cateringfirmor och inte minst i Stockholmsområdet, det kan därför vara skönt vara säker på sitt val och anlita en seriös firma. Just Eurocatering Stockholm är en sådan catering som har ett flertal samarbetspartners, duktig personal och bra menyer. Det kan vara skönt att kunna välja mellan olika sorters catering av mat, frukost, färdiga tallrikar och buffé är bara några av de alternativ som finns att tillgå. Tips inför festen är att sätta ett tema så att det blir enklare att bestämma meny, det bästa med cateringfirmor är att de oftast lagar mat med råvaror som är aktuella för års- och högtider. Hösten är fylld av goda rotfrukter, svamp och lingon medan våren är sparrisens tid och sommaren erbjuder fräscha sallader och liknande.