Vårtrender 2014

Våren har kommit på besök, vilket innebär en rad nya trender att anpassa sig till. Vi är verkligen ett land där årstidena bestämmer, och man kan snabbt märka hur folk förändrar sig när vi går in i en ny tid. Och många är det nog som håller med om att våren är den tid som förändringen är roligast. De trender som kommer brukar vanligen omfamnas, och för varje dag som går blir våra leenden större och större. Och nu är den här igen, våren. Så vad är vårtrenderna man ska anpassa sig till? Vi har plockat fram de tre vikigaste!

Tre viktiga punkter

  • Självklart förändras modet när vi går in i en ny årstid och likaså vad gäller våren. Och i år är det en sportigt bekväm look som är vad ska söka dig till om du vill vara trendig. Snygga sneakers, jeans (gärna i storleken större) och en bomberjacka eller en lång kappa är helt rätt och självklart ska det matchas med en snygg väska och fräcka glasögon. Några färger som är återkommande om en bläddrar i modetidningar som Elle eller Cosmopoltian är militärgrönt och ljusrosa. Man kan se det som att färg är mer än välkommet, men starka färger som annars är så vanligt till våren är inte lika hett. Istället ska man hålla sig till lite matta simpla färger som inte sticker ut för mycket.
  • Även vad vi äter och dricker förändras till våren. Och här är det inga större förändringar från år till år, utan det trendigaste du kan dricka på våren är helt klart rosé som står står ohotad på toppen av våra favoritdrycker när solen kommer fram. Vad gäller maten är det kalla rätter som gäller som kyckling med potatissallad eller kycklingsallad. Gärna ska det ätas och drickas i en park på en härlig filt, det är också en vårtrend som aldrig går ur tiden. Vill du hitta ett bra vin till våren så rekommenderas att du klickar dig in på WineWorld, som är en  importör på svenska vinmarknaden. Kolla också in den här artikeln där SvD har tagit fram bra roséer till sommaren!
  • Parker kan man sitta i hela dagarna långa när det är vår, men innan sommaren har kommit på besök blir det snart kallt på kvällen. Vilket leder oss in på den sista stora vårtrenden: uteserveringar! För även om det blir kallt i parken till kvällen, så betyder det inte att man går hem. Istället sätter man sig med en filt och gärna ännu ett glas rosé eller annat vin på en utservering och “härdar” som det så fint heter. Det är viktigt att man njuter ordentligt av vädret även om det är kyligt – för på den svenska våren vet man aldrig när det kan vända för att bli kallare.

Det är tre trender som återkommer varje år, och säkerligen kommer att återvända om och om igen. Och visst förändrar sig klädmodet, men det är alltid färg och solglasögon oavsett vad som är hett – det kan du vara så säker på!

 
 

About the author

More posts by